Category Archives: Business

Servicii de traducere în domeniul asigurărilor și transporturilor

Ca și concept, asigurarea este o formă de protecție bazată pe un contract prin care o persoană, fizică sau juridică, asiguratul, transferă  anumite riscuri unui asigurator (de regulă, persoană juridică) prin plata unei așa-zise prime de asigurare, acesta din urmă obligându-se ca la evenimente prevăzute în contractul inițial să achite asiguratului anumite despăgubiri. Aceste riscuri pot fi în legătură cu sănătatea, activitatea profesională iar în cazul firmelor, privitoare la mărfurile sau activele companiei. Continue reading

Traduceri autorizate București în domeniul comercial

Traducerea  textelor de specialitate din domeniul comercial presupune desfășurarea unor activități prealabile de documentare și de realizare a terminologiei domeniului tratat. Desfășurate riguros, aceste operații respectă normele cunoscute și acceptate de părțile interesate. Continue reading

Traducerile în regim de urgenţă

A traduce repede şi bine: provocarea constantă a unei agenţii de traduceri în faţa solicitărilor tot mai urgente ale clienţilor. Când termenul nu este luni, dacă documentul este transmis vineri, ci ieri. Totuşi, traducătorii obişnuiţi să lucreze cu termene foarte strânse garantează întotdeauna calitatea unei traduceri realizate în regim de urgenţă? Continue reading

Traducerile, atunci și acum

În orice perioadă traducerea a răspuns cerințelor obiective ale societăților interesate de progres și de afirmare. Istoria acestei activități ne pune în contact cu evoluția acestui efervescent câmp de studiu. Așa cum s-a întâmplat în istoria altor popoare ale lumii, traducerile s-au împletit cu cultura și literatura română încă de la începuturi. Continue reading

Promptitudinea este cheia succesului în traduceri

Traducerile reprezintă un domeniu ce a luat amploare cu mii de ani în urmă – prima traducere realizată vreodată fiind “Septuaginta”, respectiv traducerea Vechiului Testament din ebraică în greacă. Nu mai menționăm cele patru evanghelii ale lui Marcu, Ioan, Luca și Matei, fundamentale pentru creștinismul de astăzi, traduse și ele la rândul lor. Deci, putem spune că importanța acestei industrii este una destul de mare, ea fiind bazată pe comunicare. Traducătorii, în meseria lor, au rolul deosebit de a fi intermediari în comunicarea dintre două sau mai multe popoare cu limbi total diferite. Unde ar fi azi lumea fără ei?

Întrebarea pe care probabil v-o puneți adesea este : oricine poate face traduceri? Ei bine, răspunsul este nu. Pe lângă cunoașterea excepțională a limbilor străine, dar și a limbii materne, un traducător trebuie să întrunească anumite valori pentru a fi bine cotat. Așadar, care este așa numita cheie a succesului în acest domeniu? Sperăm că următoarele paragrafe vor fi de ajutor în aflarea x-ului din ecuație.

După cum am precizat mai sus, comunicarea stă la baza acestei industrii, întrucât ea este consolidată de relațiile cu clienții. Însă serviciile oferite trebuie să se ridice la un anumit nivel. Pe lângă calitatea textului, s-a demonstrat faptul ca rapiditatea cu care este realizată traducerea și punctualitatea cu care aceasta este predată cresc șansele ca un client să fie mulțumit în totalitate. Cu alte cuvinte, discutăm aici despre PROMPTITUDINE.

Așa este, aceasta este magia ce aduce succesul. Un traducător poate fi foarte bun în ceea ce face, însă fără această calitate, celelalte pot fi considerate nule. Promptitudinea este valoarea fundamentală. În era vitezei, oamenii au nevoie de servicii oferite într-un timp cât mai scurt, dar în același timp păstrându-și profesionalismul.

Să facem o recapitulare…calitate, entuziasm, seriozitate, rapiditate, punctualitate. Nu este nevoie să căutați prea mult pentru a găsi toate aceste valori la un loc. Cu o echipă de peste 380 de traducători autorizați, noi, echipa Tradoteca®, ne aflăm la dispoziția clientului, cu unicul și nobilul scop de a fi intermediarii comunicării universale. « Calitate-Preț-Termen-Amabilitate » este raportul ce poate descrie serviciile prestate de traducătorii noștri.

Vă invităm să vizitaţi site-ul nostru www.tradoteca.ro pentru mai multe detalii legate de activitatea echipei noastre. Suntem permanent disponibili pentru a răspunde prompt informaţiilor sau solicitărilor primite.